Handledning i Justissemetoden

OBS jag tar för nuvarande inga klienter!

Justissemetoden är en symptothermal metod (STM) för fertilitetsförståelse (Fertility Awareness, grundad 1987 av Geraldine Matus) där du kartlägger dina fertila tecken under menscykeln, för att undvika eller uppnå graviditet eller övervaka din hormonella hälsa. 

Med Justissemetoden lär du dig observera ditt fertila sekret, din basalkroppstemperatur och din cervixposition. Du kartlägger enligt ett standardiserat system, som har en effektivitet på 99,4% i att undvika graviditet om det används korrekt. 

Jag tog examen som Holistic Reproductive Health Practitioner 2013, gick därefter lärarutbildningen, och är nu del av fakulteten på Justisse College där jag tränar nya HRHPs över hela världen.

Justisse som organisation är pro-choice och feministisk. HRHPs har den främsta utbildningen i världen för handledare i fertilitetsförståelse. Vi lär inte bara ut en effektiv metod utan har också en funktionsmedicinsk träning så att vi kan hjälpa våra klienter med deras hormonhälsa, med deras menscykelkartor som diagnostiskt verktyg. 

Detta är det mest djupgående sättet att undersöka din hormonhälsa, och du lär dig en skill för livet. Justissemetoden kan du använda för att undvika eller uppnå graviditet, samt övervaka din hormonella hälsa. 

Vill du veta mer om Justissemetodens effektivitet, läs här.

Privat rådgivning

OBS jag tar för närvarande inga klienter, nedanstående är enbart information om hur jag normalt sett arbetar.

Få en djupgående förståelse för hur dina menstruella symptom som t.ex. tunga blödningar, smärtor, acne, endometrios, PMS, PMSD, PCOS, viktuppgång, ömma bröst, trötthet eller cystor hänger ihop, och vad du kan göra för att må bättre.

Vi går igenom din hälsohistorik, sammanställer och tolkar de blodprover, journaler eller annan relevant info som du eventuellt vill dela med mig, och lägger tillsammans pusslet som är din hälsa. Jag lyssnar på dina symptom, tar del av din historia, läser av eventuella blodprov eller journaler ifall du vill dela dem, och bildar mig en uppfattning om vad du behöver. Inför en rådgivning är det bra, men inget krav, om du har någon form av kartläggning över dina menscykler som du kan redovisa.

Jag kan rekommendera vidare provtagning eller utredning inom vården, eventuellt föreslå kosttillskott, livsstilsförändringar, örter (om det finns vetenskapligt underlag för att något av detta kan hjälpa) eller helt enkelt förklara din diagnos (eller brist därpå) för dig. Jag skriver inte ut mediciner eller hormoner och har inget medicinskt ansvar, men kan förklara hur många av dem funkar, varför du eventuellt behöver dem, vad du har för alternativ, samt hänvisa vidare till lämplig instans.

Många klienter kommer till mig efter åratal av frustrerande besök i vården, varpå jag försöker ge dem ett mer helhetligt och läkande perspektiv på sin situation. I många fall är jag mestadels ett bollplank, någon med insikt i problematiken som har tid att lyssna. Mitt mål är att de jag samtalat med ska få en djupare insikt i sin hälsa och egenmakt att kunna förbättra den med de medel de själva väljer.

 

Boka tid för privat rådgivning

Jag tar för närvarande inga nya klienter. Vill du träffa en annan Justisse HRHP för att lära dig Justissemetoden, se Practitioner Directory

Om du är intresserad av just mitt perspektiv på saker och ting så kan du se mina webinarier där du får mycket grundkunskap och säkerligen svar på många av dina frågor. Här kan du läsa mer om att prenumerera på mina onlineföreläsningar.

Frågelådan webinarier

Prenumerera på Vulverines onlineföreläsningar!

En gång i månaden släpper jag ett avsnitt av Frågelådan, ett webinar där jag tar upp och besvarar de frågor som mina följare skickar till frageladan@vulverine.se.

Min sida på Boon, liksom hemsidan och instagram, är ett forum för dig som vill förstå din hormonhälsa och ta din hälsa och fertilitet i egna händer. Genom att på djupet förklara hur våra hormonsystem fungerar vill jag reda ut alla gynekologiska skrönor, samt hjälpa dig att förstå och förbättra dina menscykler. Bland mina onlineföreläsningar avhandlas teman som “Sköldkörtelhälsa för kvinnor”, “Att optimera ägglossning”, “PCOS”, “Framtida fertilitet” och mycket mer. Vad jag vill erbjuda är en mer djuplodande och holistisk sexualkunskap för alla som vill förstå och förändra sitt eget mående samt kunna ta informerade beslut gällande preventivmetoder och behandlingar inom kvinnovården.

Du kan både köpa pay per view på en enstaka föreläsning på min boon-sida eller bli prenumerant för just nu bara 450 kr/månaden.

Skicka in din fråga till Frågelådan

Om du har en fråga relaterad till kvinnohälsa så kan du alltså skicka den till frageladan@vulverine.se. Inkomna frågor sorteras i en “frågelåda” som jag väljer ifrån. 

OBS: denna mailkorg bevakas inte av mig personligen, någon av mina medarbetare kommer alltså att läsa ditt mail. Därför rekommenderar jag att du inte skriver ner hela din livshistoria och dina mörkaste hemligheter, utan istället försöker formulera din fråga så att svaret blir värdefullt för fler än dig själv. Du kan absolut bifoga personliga exempel för att förtydliga din fråga, förutsatt att du är bekväm med att de läses av någon annan än mig också. Frågelådan är inte ett forum för privat rådgivning, för det behöver du boka en tid.

Frågor som är lämpliga att skicka till Frågelådan är t.ex.:

  • “Varför kan en plötsligt få ökad sexlust innan mens?”
  • “Kan Jenny ge boktips på temat biverkningar av preventivmedel?”
  • “Hur funkar Letrozol?”
  • “Har Jenny erfarenhet av att folk blir friska från endometrios?”

Föreläsningar

Jag erbjuder föreläsningar IRL eller online om hormonbalans, sexualhälsa, reproduktiva tillstånd, fertilitet, fertilitetsförståelse, preventivmetoder, kroppskännedom, feminism och förlossnings- och amningsförberedande. 

Kontakta mig här om du vill boka mig som föreläsare. Vill du gå på en föreläsning IRL kan du se kommande events här eller hålla utkik efter evenemang på Facebook

Pin It on Pinterest