Föreläsningar

Prenumerera på Vulverines onlineföreläsningar!

Jag erbjuder föreläsningar online om hormonbalans, sexualhälsa, reproduktiva tillstånd, fertilitet, fertilitetsförståelse, preventivmetoder, kroppskännedom, feminism och förlossnings- och amningsförberedande. Vänligen läs denna information innan du tar del av innehållet.

Mitt Boon-community är ett forum för dig som vill förstå din hormonhälsa och ta din hälsa och fertilitet i egna händer. Observera att informationen jag delar inte är medicinsk rådgivning samt att jag inte är en barnmorska eller gynekolog, utan istället har studerat kvinnohälsa ur ett holistiskt perspektiv i 12 år. Genom att på djupet förklara hur våra hormonsystem fungerar vill jag få livmoderbärare att förstå och (om de vill) förbättra sina menscykler. Ju mer vi vet om våra egna kroppar, desto bättre vård kan vi ge oss själva och söka externt. Jag vill ge dig verktyg att reda ut allt ifrån mensvärk till PCOS, bli gravid eller undvika det med hjälp av sunt förnuft, ett funktionsmedicinskt synsätt på kroppen, och fertilitetsförståelse. Med andra ord så vill jag leverera den holistiska sexualkunskap som vi alla saknat.

Du kan köpa enkelbiljett till enstaka webinar och titta på dem när/hur många gånger du vill, eller se dem rabatterade som del av ett abonnemang. Du kan både sitta med live och ställa frågor, eller titta på webinaren när du vill under ditt medlemskap. Om du slutar prenumerera försvinner accessen till alla webinar, ifall du inte köpt separat biljett till något av dem.

Som prenumerant på Boon kan du också diskutera med andra likasinnade/intresserade, samt med mig. Jag kan inte ge djupgående personlig rådgivning där, men däremot delta i diskussioner, svara på enklare frågor/hänvisa till rätt webinar, posta källor etc. Jag har inga andra forum för mina följare där jag alltid svarar själv. Följande prenumerationspaket finns:

Systerskapet – Ett stödmedlemskap där du får tillgång till 2 webinar varje månad (jag byter ut dem i månadsskiftet), det senast sända webinaret varje månad samt Frågelådan (Frågelådan ingår i alla paket, se nedan). Kostnad: 120kr/mån.
Förstå dina hormoner – Ett urval webinar som förklarar livet i en kvinnokropp. Kostnad: 450kr/mån.
Fixa dina hormoner – Webinar som fokuserar på att hjälpa dig surfa på dina egna hormonvågor, istället för att känna dig som en spillra på ett mörkt och stormigt hav. Kostnad: 450kr/mån.
Oregelbundna cykler – För dig som har svårt att få igenom din ägglossning, blöder för sällan eller stup i kvarten. Kostnad: 450kr/mån.
Barnlängtan – För dig som vill bli med barn. Kostnad: 450kr/mån.
Gravid – För dig som väntar barn just nu. Kostnad: 450kr/mån.
Peak type – Tillgång till ALLA mina onlineföreläsningar. Kostnad: 780kr/mån.

OBS: Informationen du får i mina webinar ersätter inte råd från läkare eller sunt förnuft och bör inte användas som underlag för att sluta eller börja med ordinerad medicinering, kosttillskott, örter eller annat.

Frågelådan

På Boon håller jag också en månatlig öppen frågelåda, där du kan ställa random kvinnohälsorelaterade frågor. Den sista torsdagen i månaden svarar jag på allt jag kan under en timme och max 50 personer kan delta live och skriva frågor i kommentarerna. Frågelådan sänds regelbundet och kostar 100kr separat, men den ingår också i alla ovanstående prenumerationspaket.

Om du har en fråga relaterad till kvinnohälsa så kan du skicka den till frageladan@vulverine.se. Inkomna frågor sorteras i en “frågelåda” som jag väljer ifrån. Ifall din fråga har besvarats i något webinar så får du besked per mail.

OBS: Denna mailkorg bevakas inte av mig personligen, någon av mina medarbetare kommer alltså att läsa ditt mail. Därför rekommenderar jag att du inte skriver ner hela din livshistoria och dina mörkaste hemligheter, utan istället försöker formulera din fråga så att svaret blir värdefullt för fler än dig själv. Du kan absolut bifoga personliga exempel för att förtydliga din fråga, förutsatt att du är bekväm med att de läses av någon annan än mig också. Frågelådan är inte ett forum för privat rådgivning.

 

Handledning i Justissemetoden

OBS jag tar för närvarande inga klienter!

Justissemetoden är en symptothermal metod (STM) för fertilitetsförståelse (Fertility Awareness, grundad 1987 av Geraldine Matus) där du kartlägger dina fertila tecken under menscykeln, för att undvika eller uppnå graviditet eller övervaka din hormonella hälsa. 

Med Justissemetoden lär du dig observera ditt fertila sekret, din basalkroppstemperatur och din cervixposition. Du kartlägger enligt ett standardiserat system, som har en effektivitet på 99,4% i att undvika graviditet om det används korrekt. 

Jag tog examen som Holistic Reproductive Health Practitioner 2013, gick därefter lärarutbildningen, och är nu del av fakulteten på Justisse College där jag tränar nya HRHPs över hela världen.

Justisse som organisation är pro-choice och feministisk. HRHPs har den främsta utbildningen i världen för handledare i fertilitetsförståelse. Vi lär inte bara ut en effektiv metod utan har också en funktionsmedicinsk träning så att vi kan hjälpa våra klienter med deras hormonhälsa, med deras menscykelkartor som diagnostiskt verktyg (OBS enbart legitimerad vårdpersonal kan ställa diagnos). 

Detta är det mest djupgående sättet att undersöka din hormonhälsa, och du lär dig en skill för livet. Justissemetoden kan du använda för att undvika eller uppnå graviditet, samt övervaka din hormonella hälsa.

En HRHP arbetar tillsammans med klienten för att värna hens hälsa samt uppnå hens mål med sessionerna. Det är handledarens ansvar att vid kursens slut avgöra ifall klienten kan använda Justissemetoden som säker preventivmetod och informera denne om vilken kunskapsnivå hen bedöms ligga på. Min möjlighet att lära ut den kunskap och de tekniker jag besitter är förstås beroende av klientens vilja att delta i de schemalagda sessionerna och praktisera metoden korrekt.

Vill du veta mer om Justissemetodens effektivitet, läs här.

Privat rådgivning

OBS jag tar för närvarande inga klienter, nedanstående är enbart information om hur jag normalt sett arbetar.

Få en djupgående förståelse för hur dina menstruella symptom som t.ex. tunga blödningar, smärtor, acne, endometrios, PMS, PMSD, PCOS, viktuppgång, ömma bröst, trötthet eller cystor hänger ihop, och vad du kan göra för att må bättre.

Vi går igenom din hälsohistorik, sammanställer och tolkar de blodprover, journaler eller annan relevant info som du eventuellt vill dela med mig, och lägger tillsammans pusslet som är din hälsa. Jag lyssnar på dina symptom, tar del av din historia och försöker ge dig nödvändig kunskap för att själv bilda dig en uppfattning om vad du behöver. Inför en rådgivning är det bra, men inget krav, om du har någon form av kartläggning över dina menscykler som du kan redovisa.

Jag kan rekommendera vidare provtagning eller utredning inom vården, eventuellt föreslå kosttillskott, livsstilsförändringar, örter (om det finns vetenskapligt underlag för att något av detta kan hjälpa) eller helt enkelt förklara din diagnos (eller brist därpå) för dig. Jag skriver inte ut mediciner eller hormoner och har inget medicinskt ansvar, men kan förklara hur många av dem funkar, varför du eventuellt behöver dem, vad du har för alternativ, samt hänvisa vidare till lämplig instans.

Många klienter kommer till mig efter åratal av frustrerande besök i vården, varpå jag försöker ge dem ett mer helhetligt och läkande perspektiv på sin situation. I många fall är jag mestadels ett bollplank, någon med insikt i problematiken som har tid att lyssna. Mitt mål är att de jag samtalat med ska få en djupare insikt i sin hälsa och egenmakt att kunna förbättra den med de medel de själva väljer.

Boka tid för privat rådgivning

Jag tar för närvarande inga nya klienter. Vill du träffa en annan Justisse HRHP för att lära dig Justissemetoden, se Practitioner Directory

Om du är intresserad av just mitt perspektiv på saker och ting så kan du se mina webinarier där du får mycket grundkunskap och säkerligen svar på många av dina frågor. Här kan du läsa mer om att prenumerera på mina onlineföreläsningar.

Pin It on Pinterest